16 Kasım 2009 Pazartesi

Ev Satmayı Bırakıyoruz!

Dün Aysın bey ile haftalık doğaçlama konuşmamı yaparken çok bariz önümüzde duran ama pek de farkında olmadığımız bir konuya girdik. Ev alma arayışındaki kişilere yardımcı olabileceğini umuyorum.

44 ev sahibimizin niye ve nasıl Palmiye Park’tan ev sahibi olduklarını bir bir inceleyince esasında her müşterinin EV almak için kendince nedenleri, EV almaya karar verdiklerinde kendince sebepleri olduğunu, ve bizim bu süreçte bir şekilde onlara sebep ve sonuç arasında bir bağlantı kurmaktan başka birşey yapamayacağımızı gördük. Yani bizim kendimize göre sebeplerimizin Ev Sahipleri için hiç bir önemi yok.

Peki Palmiye Park’lı dostlarımız nasıl ve niye Palmiye Park’lı oldular?

- Yatırımcılar: İzmir ve/veya yurt dışında yaşayıp/çalışıp İzmir’de güvendikleri bir inşaatçı firmadan prim yapacak bir noktada kaliteli ve uygun fiyatlı bir daire almak amacıyla Palmiye Park’ı seçiyorlar. Genelde bu tanıma uyan müşterilerimiz Internet veya telefon ile ve 1-2 haftalık süre içerisinde karar verip alımlarını yaptılar. Bu gruptaki müşteriler için Güven esas.

- Yeni evliler / evlenecekler için öncelik konforlu ve güvenli bir sitede ev sahibi olmak. Daha çok Internet’ten bizi duyan bu müşteriler bir çok yeri inceleyip detaylı karşılaştırmalar yapıyorlar. Genelde 2-3 ay süren bir araştırmadan sonra akıllarında en çok Palmiye Park kaldığı için sitemizi seçtiler. Binaların genel tarzı, güvenlikli site ve modern iç tasarım genç ailelerin seçiminde etken oluyor. Daire içi planlarda değişikliklere esnek bakmamız bu aileler için çok önemli oluyor. Aileden maddi destek aldıkları için ödeme koşulları çok önemli oluyor.

- Emekli olmuş veya olacak aileler için öncelik bakabilecekleri büyüklükte ve nezih bir muhitte bir ev sahibi olmak. Özellikle 3 katlı mimarimiz bu ailelerin beğenisini kazanıyor. Sanırım 3 kat ile gelen sayfiye alanı havası emekli ailelerimizi daha huzurlu kılıyor. Bu ailelerimizin alım süreci 1-2 ay sürüyor. Bu süreç içerisinde eğer İzmir’e yabancılar ise diğer muhitleri de dolaşıp değerlendiriyorlar. Kredili alımı sevmiyorlar. Emekli ikramiyeleri ve mevcut birikimleri ile peşin veya kısa vadeli alımı tercih ediyorlar.

- Ne istediğini Bilenler: Aylar veya senelerdir arayıştaki aileler; en hızlı karar veren müşterilerimiz bu grup. Ne istediklerini tam olarak biliyorlar, biraz da uzun arayışın verdiği bıkkınlık var tabii. Geldikleri gün alım yapan bu aileler, inşaatçı firmanın güvenilirliliğini çok daha fazla önemsiyorlar. Mimari detaylarda özellikle mutfak ve ebeveyn odası genel arayışlarını uyuyorsa, diğer mekanları bir şekilde ihtiyaçlarına uyacak şekilde değerlendiriyorlar. Eğer ev akıllarına yatar ise bütçelerini zorlayabiliyorlar.

- Sıkılanlar: Kalabalık ve Yoğunluktan kaçanlar; özellikle Gaziemir Merkez, Buca ve Karabağlar’dan gelen aielerimiz Palmiye Park’ın konum olarak ulaşım ve alışveriş merkezlerine yakınlığını ve bir o kadar da sessiz ve sakin yapısını beğeniyorlar. Bu aileler eğer ödeme koşulları uyuyorsa 1-2 hafta içerisinde karar veriyorlar.

İşte bu sebeplerden dolayı BİZ EV SATMAYI BIRAKIYORUZ. Çünkü gelen müşteri zaten kendi sebeplerine göre alım kararı veriyor.

Yeni müşterilerimize gelin beraber oturup neden Ev almak istediğinizi konuşalım ve sizin için doğru kararı vermenize yardımcı olalım diyoruz.

Hiç yorum yok: